פענוח ct

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

03/07/2009 | 11:49 | מאת: יוני

שלום,אני בן 19 לוחם קרבי בגולני. בשלושת החודשים האחרונים יש לי כאבים בגב תחתון ורגל. סיכום CT נכתב ש: "ב L3-L4 ו L4-L5 בלטי דיסקים היקפיים. במרווח L5-S1 חשד לבלט דיסק שמאל.ארטפקט??" מה ההסבר לסיכום? והאם המשך שירותי כלוחם עלול להרע את המצב? תודה.

אם ממצאי הבדיקה הקלינית תואמים לממצאי ה CT רצוי לטפל : מנוחה, תרופות, פיזיוטרפיה וכד' על מנת לאפשר ללחצים הדיסקאליים המתוארים כאן לחלוף, ועימם גם לכאבים, ולאפשר המשך שירותך בבריאות.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית