שברים בצוואר הירך ובעצם הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

30/06/2009 | 15:39 | מאת: אבי שריד

שלום פרופ' סלעי. מה שלומך? לפני 6 שנים נפצעתי קשה בתאונת דרכים והועברתי לבילינסון עם פגישות אורתופדיות קשות. אתה עמדת בראש צוות המנתחים, ובזכותכם אני היום מתפקד מצויין. מכיוון שאתה מבחינתי האורים והתומים, אני פונה אליך בשאלה של חבר טוב שנפצע ברכיבה על אופניים לפני כשבועיים, והועבר למחלקה אורתופדית ב' באיכילוב. אצל החבר, בן 38, אובחן שבר בצוואר ירך ימין. עבר ניתוח בו הוכנס לו ריצ'ארד נייל, וקיבל הנחיות להתחיל לדרוך על הרגל. לאחר כשבוע בצילום ביקורת גילו שבר נוסף בעצם הירך עצמה. בשיחת מסדרון הובהר לו ע"י אחד הרופאים כי אסור לו לדרוך על הרגל. האם ייתכן והשבר הנוסף הוא תוצאה של הדריכה? מדוע ישנן הנחיות סותרות במקרה כזה? האם ניתן להפנות אליך עם צילומים לטובת התייעצות? תודה מראש, אבי שריד

לא תמיד מזהים את כל השברים בתחילה ומכאן אולי הפער בהנחיות. ותודה על המחמאות אותן אעביר לצוות המחלקה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית