שתי שאלות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

29/06/2009 | 01:03 | מאת: גולש מהמרכז

שלום רב, אובחן אצלי גידול ממאיר נדיר יחסית בשם דרמטופיברוסרקומה פרוטוברנס. הגידול בגודל של 4*5 ס"מ. תוצאות מיפוי עצם כל גופי הן: מוקד קליטת יתר קלה בצלע 9 משמאל לטרלית-אחורית. קליטה מוגברת דיפוזית יותר לאורך הצלעות 6 ו-7 משמאל, בחלקם האחורי ולטרלי. קליטה מוגברת ובלתי סדירה בחלק אחורישל הצלע 7 מימין אחורית. וכן קליטה מוגברת קלה יותר בחלק אחורי של הצלעות 6 ו-8 מאותו צד. קליטה לא סדירה בכתפיים. קליטה לא סדירה בברכיים, עם הדגשה בקליטה בטיביאל טוברוסטי דו-צדדית, יותר משמאל. קליטה מוגברת בקרסול ימין. קליטת יתר בלתי סדירה בקרסול וטרסוס משמאל, באספקט מדיאלי (מקום הגידול). נכתב שהממצאים בלתי ספיציפיים בקרסול דורשים המשך טיפול ומעקב וכן אין לשלול אנטזופטיה בברכיים. 1. האם עלי להיות מודאג מתוצאות אלה? האם זה יכול להעיד על גידולים משניים (גרורות)? 2. לאחרונה אני מבחין בגוש באזור הישבן- האם יש לערוך גם באזור זה הדמייה או יש לבצע ביופסיה במיידית? תודה מראש,

29/06/2009 | 01:05 | מאת: גולש מהמרכז

ממצאים בלתי ספיציפיים בקרסול ובצלעות דורשים המשך בירור ומעקב- לשון האבחנה.

הגדול שציינת הוא ממאיר מקומי ואינו שולח גרורות בפיזור שציינת.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית