חזרה לשגרה לאחר ניתוח מניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

20/06/2009 | 04:10 | מאת: מרים ש.

כבר חודשיים לאחר ניתוח מניסקוס רגל שמאל.לאחר הניתוח עד שבועיים. הייתה הטבה (פחות כאבים) ואילו עכשיו הברך התנפחה יותר ממה שהיתה +הכאבים . אני עושה פעמיים בשבוא פיזיוטרפיה וכן תרגילים בבית. שאלתי למה הנפיחות לא יורדת (עלי לציין גיל 60 וגם יש שחיקת סחוס). איזה המלצות אתה ממליץ לבעיית הברך והפעילות שמותרת? האם ישנה אשפרות לחזור לריקודי עם בהדרגה, פעם עד פעמיים בשבוע ? האם לחזור להליכות 3 פעמים כ 45 דקות בשבוע,וכל זאת בגרב תומך לברך. היות ואילי חודשי קיץ חמים האם יש תומך קל אחר שיכול לעזור.האם לדעתך עדיין לא לעשות פעילות? גם בריקודים איני מתכוונת ריקודים של שעות אלא בהפסקות. כנ"ל בהליכה לא מהר מדי. הייתכן והכל מותר עד שאני מרגישה כאבים ואז מפסיקים באופן טבעי. אסירת תודה על תשובתך?

ההחלמה לאחר ניתוחי מניסקוס בגיל זה ארוכה. רצוי להמנע מעומסים על הרגל של הליכה, ריצה וכד' ולהרבות בתרגילים וללא עומס: שחיה, אופניים.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית