ניתוח מניסקוס מידאלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

11/06/2009 | 21:18 | מאת: מימי

שלום פרופ' סלעי בהמשך לשאלתי הקודמת:עברתי ניתוח מניסקוס מידאלי ב- 22/4 ויש לי שחיקת סחוס בדרגה 2-3 .אני עושה פיזיוטרפיה פעמיים בשבוע ותרגילים גם בבית לחיזוק השרירים .הבעיה שעדיין באותה נקודה שמאד כאבה (בצד הפנימי של הברך מניסקוס מידאלי)בתנועות מסויימות של הרגל, הכאב עדיין קיים וזה בעצם מה שהוביל אותי לבדיקות אצל אורטופדים ואחר"כ עם הזמן, היה גם קושי בכל הפעילויות שהייתי עושה, הליכה כל יום ופעמים בשבוע ריקודים. שאלתי: 1 הייתכן שהבעיה היא בשחיקה של הסחוס באותו צד (מבינה שהורידו 3/4 מהמניסקוס וניקו את האיזור, ושחיקה שלא ידעתי עליה לפני כן) 2) הייתכן שלכאב יש פירוש אחר? עלי לציין שהברך עדיין נפוחה. אני בת 60 הניתוח נעשה 22/4, מאז איני עושה פעילות מחוץ לתרגילים לחיזוק השרירים. הפזיוטרפיסטית וכן אורטופד של קופ"ח, אמרו לי שאין שום בעיה לחזור לרקוד ולא יגרם שום נזק (דבר שאני מאד רוצה ופחודת)? 3) האם זה מוקדם מדי לחזור לריקודים ( בלי קפיצות כמובן, עם ברך תומך פעיל) או שעלי לחכות לתקופה מסוימת שמובנת מראש כי זה עלול להביא לנזק ואז השאלה כמובן, לאיזה נזק זה יכול להוביל? 4) כמו"כ אם יש עוד המלצות לגבי הטיפול בנפיחות והכאב, אשמח לדעת. תודה מראש על תשובתך לכל שאלותי.

סבלנות!!!! זה פחות מחדשיים מהניתוח. לחזור לפעילות הדרגתית!!!

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית