מיפוי עצמות - עזרה בפיענוח התוצאות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

07/06/2009 | 14:58 | מאת: כוש כוש

הופנתי ע"י אונקולוג לביצוע מיפוי עצמות עקב כאבי גב. לפני כחצי שנה סרטן השד - הקרנות וכרגע טמוקסי ולוקרין. אבקש עזרה בהבנת תוצאות מיפוי העצמות : ניצפתה קליטה מוגברת קלה פוקלית ב -D 9, D 2, וצד ימין של L 5. בהשוואה עם מפוי קודם מלפני כשנה וחצי הממצא l5 חדש וללא שינוי משמעותי ביתר הממצאים. יכול להתאים לשינויים ארטרוטיים. מומלץ השוואה עם צילומי רנטגן.

11/06/2009 | 10:55 | מאת: פרופ סלעי

משמעות התוצאות היא שיש לשלול גרורות: בין אם ע"י צילומים מכוונים או CT

11/06/2009 | 10:55 | מאת: פרופ סלעי

משמעות התוצאות היא שיש לשלול גרורות: בין אם ע"י צילומים מכוונים או CT

13/06/2009 | 14:44 | מאת: כוש כוש

תודה רבה על התשוב , על אילו צילומים מכוונים הכוונה ? האם רצוי לעשות CT רגיל או PET CT בתודה מראש כוש כוש

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית