א-סימטריה של הרגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

05/06/2009 | 19:02 | מאת: שרון

שלום, ביתי בת 5 חודשים. US פרקי ירכיים תקין. לפני מס' שבועות הבחנתי בא-סימטריה בין רגליה ופניתי לאורטופד ילדים. נאמר לי כי קיימת א-סימטריה של הקפלים מלפנים ומאחור (הבדל של כ- 1 ס"מ) ורגלה השמאלית קצרה בכחצי סנטימטר מהימנית אלא שכעת אין מה לעשות ויש להמתין כ-3 חודשים ולראות האם אי הסימטריה תחריף או תעלם ואז להחליט מה לעשות. אשמח לדעת האם קיימת תופעה כזו שאינה בעיה מבנית? האם יתכן שאי הסימטריה פשוט תעלם מעצמה בחלוף הזמן? במידה והבעיה אכן תחריף איזה טיפול אפשרי? אודה מאוד על התייחסותך. שרון

אני מעריך כי נעשו בדיקות ההדמיה הנדרשות: צילום ו/או אולטראסאונד כדי לודא שמדובר רק באסימטריה ולא בבעיה מבנית.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית