קרע חלקי בלברום מפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

01/06/2009 | 18:07 | מאת: דינה

שלום לפני כשנה עשיתי mri עם חומר ניגודי, ונמצא חשד לקרע חלקי באספקט הפנימי של הלברום הקדמי עליון הנמשך אל בסיס הלברום, ללא עדות לניתוק הלברום, ללא עדות למעורבות הסחוס הפרקי בסמוך. האורתופד שלי, מומחה לאריטרוסקופיות והחלפות מפרקים, המליץ שלא לעשות ניתוח אריטרוסקופי, כיוון שאחוזי ההצלחה לא גבוהים לדבריו (כ 60%) אני סובלת מכאבים במפשעה ולאורך הירך, לפעמים במותן. הכאבים המטרידים יותר בשנה האחרונה הם של כף הרגל והעקב בפרט, כאב שעולה לאורך השוק האחורי עד לצד השני של הברך(האזור שמתקפל) על פי מס' רופאים הכאב של המפרק לא אמור להגיע עד כף הרגל, ויתכן שיש מעורבות של גב תחתון. עשיתי צילום ואולטראסאונד ודופלקס של כף הרגל, הכל תקין מה עושים, האם יש איזה רופא שיכול לחבר את הפאזל ולעזור לי סוף סוף! רק שם של רופא מס' 1 בבקשה. אני לא יודעת מה לעשות. בברכה דינה

אכן כאב ממפרק הירך אינו מופיע בשוק/כף הרגל. רצוי לברר מקורו: בדיקה פיזיקלית הדמייה ף וכד'.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית