מלטיפל אקזוזטוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

06/05/2009 | 08:19 | מאת: אבא

לנער בן 18 עם בעית מלטיפל אקזוזטוזיס: נערכה בדיקת MRI על הברך, לאחר תלונות על כאבים (שמופיעים לסרוגין): בברך ימין יש עיוותים גרמיים יותר מבשמאל. יש אוסטאוכונדרומה גדולה בעלת צורה כרוביתית הבולטת מדיאלית ואחורה מהפיבולה המקורבת. נגע זה מכיל כיפה סחוסית ומוקדים של סיגנל מוגבר בחלקו התחתון שלא נסרק כולו. הכיפה הסחוסית עצמה היא דקה. יש גם מוקד של נוזל בגבול העליון של התהליך היכול להתאים לבורסה מישנית קטנה. המיניסקי, הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות ללא קרע. יש בצקת עצם קלה עם מוקד של פסואודוציסטה זעירה במיקום תת סחוסי בטיביה במקורבת הלטרלית, סמוך למרכז המיפרק. פרט לכך, הסחוס המיפרקי בעובי ועצמת אות תקינים. תהליך זה דורש מעקב. 1. מה פשר המושגים הרפואיים בשאלה? והאם הם מדאיגים? * מדיאלית ואחורה מהפיבולה המקורבת * סיגנל מוגבר * נוזל בגבול העליון של התהליך היכול להתאים לבורסה מישנית קטנה. * בצקת עצם קלה עם מוקד של פסואודוציסטה זעירה 2. איזה מעקב נחוץ, והאם דרושה התערבות מעבר לכך? 3. מהי סיבת הכאבים, ומה לעשות נגדם? מכיון שהתור לרופא הוא רק בעוד מספר חדשים, אודה לך מאוד על תשובתך.

מפענוח הממצאים אין כל ממצא מדאיג. אם יש כאבים, יש מקום לשקול טיפול ניתוחי להסרת הנגע הכואב.

07/05/2009 | 17:43 | מאת: אבא

תודה על תשובתך הזריזה! הכאבים מופיעים לסרוגין- יש תקופה שהם חזקים וממושכים, ולתקופה, נשכחים כמעט לחלוטין, עד כמה לקחת אותם בחשבון? (האם יתכן מצב, שהם רק במחשבות, ולא באמת?) במה כרוך ניתוח להוצאת הנגע, מה הסיכון? כמה זמן אישפוז? מהי תקופת ההחלמה, והאם נדרש טיפול נוסף, כמו פיזיוטרפיה, או אחר?

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית