ניתוח לקיבוע הפמור בסרטן גרורתי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

27/04/2009 | 19:45 | מאת: מיטל

אבא שלי חולה בסרטן ריאות מסוג non small עם גרורות בפמור צד שמאל, צלע T12 בעמוד השידרה וצלע ימנית. לפני כמעט כחודשיים אבי עבר ניתוח אורתופדי בשם impending fracture בפמור רגל שמאל על מנת למנוע שבר ולקבע את המקום. ניתוח זה התבצע בעקבות צילום רנטגן שהראה כי הגרורה מערבת את הקורטקס. אבי הספיק לעבור 8 טיפולים קרינתיים לרגל שהופסקו עקב הניתוח שהוגדר כדחוף היות והכאבים לא הוחלשו. מאז הניתוח אבי מתהלך בעזרת קביים והכאבים אומנם פחתו אך לא באופן משמעותי. היום היינו בביקורת והרופא האורתופד אמר שהניתוח הצליח והרגל אכן מקובעת היטב אך מנקודת מבטנו אבי עדיין כאוב, מרגיש את קצה המסמר שהוכנס, אבי עדיין מתהלך על קביים. לפני הניתוח נאמר לנו שמטרת הניתוח בין היתר היא להפחית את הכאב ולשפר את איכות החיים. ולעומת זאת היום נאמר לנו שמטרת ניתוח זה היא קיבוע הרגל בלבד.דבר נוסף- היות והמסמר בולט וניתן למשש אותו הרופא המליץ על כרית סיליקון כמבודד- האם פתרון זה ניראה לך הגיוני? אשמח אם תאיר את עינינו בנוגע למידע הרפואי שיש במצבים כאלו ואיך ניתן להקל על אבי. מחכה לתשובה מיטל

07/05/2009 | 13:03 | מאת: פרופ סלעי

נראה שמקור הכאב הוא התהליך/גידול שקיים ברגל ובעטיו בוצע המסמור המונע. הקרינה אמורה להקל על הכאב.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית