טיפול ברגלי O

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

16/04/2009 | 16:46 | מאת: נעמי גמליאל

שלום, בתי נולדה עם רגלי O וכפות רגליה מוטות פנימה. טופלה בגבס ונעליים הפוכות עד שמלאו לה שנתיים. נשללה בעייה נוירולוגית. במעקב אצל אורטופד בכיר. האורטופד אמר שאין טיפול נוסף שיכול לעזור לילדה ושאט אט מצב הרגליים ישתפר אך ייתכן ותשאר סטייה קלה פנימה. לטענתו המקרה שלה אינו טעון ניתוח. כיום, בתי בת חמש. האם מומלץ בכל זאת לבצע טיפול כלשהו או שאכן יש להתאזר בסבלנות לשיפור במצבה? תודה, נעמי גמליאל

לרוב זה אכן מסתדר עם הגיל. צריך לקחת בחשבון גם מרכיב תורשתי: מבנה רגליים להורים.

19/04/2009 | 10:52 | מאת: נעמי גמליאל

ראשית תודה רבה על תגובתך שנית לא קיים מרכיב תורשתי. כתבת שלרוב זה אכן מסתדר עם הגיל מה קורה במקרים שלא ? יש טיפולים נוספים אשר ניתן לבצע כרגע על מנת למזער את הנזק ? המון תודה רבה מראש נעמי גמליאל

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית