שריר תאומים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

16/04/2009 | 13:53 | מאת: אריק

שלום רב אני כבן 42 מתאמן באופן סדיר בחדר כושר כמו כן רץ 3 פעמים בשבוע ריצות ארוכות. לפני כחודש בתחילת הריצה הרגשתי כאב צורב בשריר התאמים מה שמנע ממני להמשיך בריצה נחתי כשבועיים עד שהכאב חלף שוב בתחילת הריצה הרגשתי כאב חד בשריר התאומים. ויזואלית השריר נראה שונה מהשריר ברגל השניה כאלו חצוי לשניים. אני נח כבר מזה כשבועיים עדיין השריר מציק גם ללא פעילות ספורטיבית נמצא כרגע בשליחות באפריקה בברכה אריק

מתיאורך עולה חשד לקרע חלקי בשריר התאומים או דלקת. החשש הוא כי קרע חלקי עלול להפוך לקרע מלא. ולצורך אבחנה מבדלת יש צורך בבדיקת אורטופד וכן ביצוע בדיקת US . ניתן לבצע אצלך? אם לא, תעשה מנוחה ארוכה יותר , כ 3 שבועות אח"כ ף חזרה הדרגתית!!! לפעילות עם הקפדה על חימום ומתיחות בסוף, וכן כדאי להוסיף הגבהה 1 ס"מ בעקב להקטנת המתח על השרירים בשוק.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית