כאבים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

12/04/2009 | 17:53 | מאת: ויוי

שלום וחג שמח, נשלחתי לצילום רנטגן בגלל כאבי ברכיים. בצילום נמצא כתם והופניתי לברור במיפוי עצמות. מיפוי העצמות יצא תקין אך בגלל ממצא של נגע בפמור הדיסטלי משמאל הופניתי לבדיקת CT. קיבלתי את תוצאות הבדיקה אך מכיוון והרופא בחופשת חג הפסח, ואני במתח, אודה לכם אם תפענחו עבורי את תוצאות הבדיקה בשפה מובנת יותר כדי שאוכל להנות מהחג. תוצאות הבדיקה: משמאל: באספקט המדיאלי של המטאפיזה של הפמור הדיסטןלי מודגם נגע תוך לשדי ופרא-קורטיקלי סקלרוטי בקוטר 1.9 ס"מ במישור הצדדי פנימי, 1.9 ס"מ במישור הקדמי אחורי ובגובה 2.7 ס"מ מודגמות הסתיידויות במרקם הנגע, העשויות להחשיד הסתיידויות סחוסיות. לא הודגמה פריצה של הקורטקס, תגובה פריאוסטלית או מעורבות של הרקמות הרכות מסביב. באבחנה מבדלת של התהליך ניתן לכלול נגע בעל מטריקס סחוסי. במידה והנגע סימפטומטי יש לשקול ביצוע בדיקת MRI מכוונת לאזור. המשטחים הפירקיים הנצפים מודגמים תקינים. מימין: המבנים הגרמיים והמשטחים הפרקיים מודגמים תקינים. מישורי השומן והשרירים מודגמים שמורים דו"צ. אין עדות לתפליטים תוך פרקיים. תודה גדולה מראש וחג שמח טיטי

מתיאור הממצא אין סימני ממאירות אך כמובן יש לראות הבדיקה . אם יש לך בבית צילומים ישנים של הברך שנעשו מסיבה כלשהיא אחרת, השוואתם יכולה מאוד לסייע.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית