אוסטאוכונדרומות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

12/04/2009 | 11:51 | מאת: יעקב ברכה

הופנתי לצילום רנטגן בשל תלונתי על כאב בברכיים. תוצאת הצילום הנה חשד לאוסטאוכונדרומות. אני מבין שתופעה זו אופינות לגיל צעיר יחסית- ואני בן 69.אני משער שיעברו כמה ימים עד שאופנה ל- CT כמומלץ אם בכלל. האפשרות שגידולי סחוס אלה עשויים להפוך לממאירים מדאיגה אותי, במיוחד בשל גילי ובשל הכאבים. מה הסיכויים במקרה שלי האם יש דחיפות מיוחדת בביצוע הבירורים. אם זה אכן ממאיר מה החומרה של סוג זה של גידול. מודה מראש יעקב ברכה

אכן אוסטאוכונדרומות אינן שכיחות בגילך, הכי סביר, טעות דפוס והכוונה אוסטאופיטים= שינויים בעצם כתוצאת תהליכים נוניים.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית