בעיות גב אחרי ניוח משנת2001

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

31/03/2009 | 10:03 | מאת: א

שלום למומחים שאלה עבור בחור בן 31 בשנת 2001 עבר ניתוח לכריתת דיסקקרוב לוודאיL4-S5 L5-S1.(קצת קשה להבין בוודאות ממכתב הרופא). מאז לסירוגין סובל מכאבי גב עזים. CT ראשון אחרי הניתוח מציין כך : במרווח -L4-L5 בלט דיסקלי אחורי י גדול עם לחץ על השק במרווח-L5-S1 בלט דיסקלי אחורי ימני עם לחץ על השק והשורש של S1 מימין.ייתכן חלק ריקמה צלקתית. CT משנת 2005-סיכום מדובר בMILD BULGING DISC CENTRAL L4-S5 AND L5-S1 MRI משנת 2006 לאחר הזרקת גדוליניום קיימת צביעה של שרשים בשק הדוראלי . סימנים לאארכינואידיס. הסיכום(כלשון המסמך המצורף לסריקה)מלאות אפידורלית קדמית בL4-L5 ו-L5-S1 המקבלת האדרה לאחר הזרקת גדוליניום-שינויים פוסט ניתוחיים קרוב לוודאי. הארטופד: לפי ה-MR1 צלקות פרידוראליות ב-L4-5 ו-L5-S1/ בשל האריכינאודיטיס הייתי נמנע מניתוחים נוספים. אפשר לשקול השתלת סטימולטור. CT מ-2009 בקע דיסקי עם סימני אקסטרוזיה בגובה L4-L5 בלט דיסקי מרכזי קל בגובהL5-S1 בביקור נוסף שנערך אצל האורטופד למרות הכאבים העזים על כל המגבלות הכרוכות בכך והירידה המשמעותית באיכות החיים לא היה לו דבר אחר לומר. (למעשה אפילו לא הסתכל על הדיסק עם הממצאים הרלוונטיים לימים אלו. אני מבקש את חוות דעתכם והמלצות להקל על המצב. מבקש להדגיש שאני לא מחפש דווקא המלצה לניתוח נוסף. בברכה א

לאחר ניתוח, הדבר החשוב הוא הממצאים הקליניים, ולאורם לשקול המשך טיפול: שמרני, השתלת אלקטרודת כאבים, או ניתוח נוסף. תוכל לקבל יעוץ במרפאת גב בילינסון.

02/04/2009 | 13:19 | מאת: א

CT ראשון אחרי הניתוח מציין כך : במרווח -L4-L5 בלט דיסקלי אחורי י גדול עם לחץ על השק במרווח-L5-S1 בלט דיסקלי אחורי ימני עם לחץ על השק והשורש של S1 מימין.ייתכן חלק ריקמה צלקתית. תודה לך פרופ' סלעי. אלו הממצאים שנראו בCT חדשים ספורים אחרי הניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית