פיענוח תוצאות בדיקת סי טי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

29/03/2009 | 17:25 | מאת: משה

שלום רב, עשיתי בדיקת סי טי בגלל כאבים בגב התחתון בשני הצדדים. בתוצאות הבדיקה כתוב כך: L-4-L5 בלט דיפוזי אחורי קל של אנולוס פיברוזוס ללא עדות ללחץ על שק הטקאלי או על שורש עצב. L5 - S-1 - סימני ספונדילוזיס דו-צדדית בקשת אחורית של חולי L5 עם גלישה קידמית דרגה 1 של גוף חוליה L-5 לעומת S-1. הודגם בקע אחורי ימני בחלקו פורמינאלי של דיסק במירווח L5-S1 עם היצרות של תעלה בינחוליתית מצד ימין וסימני לחץ על שורש עצב בתוך התעלה. המבנים הגרמיים של החוליות, התעלה בספינלית, הפרקים הפצטליים והתעלות הנאורליות הבינחולתיות תקינים. הפרקים הסקרו-איליאקליים הודגמו תקינים. אודה לך אם תוכל לעזור לי להבין מה פרוש הפענוח בתודה מראש, משה.

אין פרטי גיל וכד' על כל פנים מדובר בשינויים נוניים דיסקאליים בע"ש. וכן ממצא חסר התפתחותי=ספונדילוליזיס אשר מחמיר את המצב. הטיפול לפי הממצאים הקליניים לשיקול הרופא המטפל.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית