ממצאי בדיקת c.t של הבטן .

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

28/03/2009 | 23:08 | מאת: דבורה

בעליבגיל 74.מזה 8 חודשים הוא סובל מכאבים בבטן העליונה ומהרגשת נפיחות.בבדיקת c.t של הבטן התגלה תהליך היפודנסי כבדי...הממצא חשוד. תהליך נוסף היפרדנסי בשלב העורקי...גם התהליך הזה נראה מעט חשוד.מומלץ המשך ברור ע"י בדיקה תלת-פאזית של הכבד.הלבלב אטרופי במקצת.במחציתו הדיסטלית של גוף הלבלב וזנבו הודגם תהליךבאורך 66מ"מ וברוחב 26מ"מ נראה בצקתי, בלתי הומוגני,עם איזורים היפודנסים יתכן נמקיים.(הממצאים מפורטים יותר.אני תמצטתיבכדי לקצר). ד"ר גורלי מבי"ח שערי צדק בי-ם,ביקש לעשות לבעלי ביופסיה של הלבלב.קיבלנו תור לעוד שבוע.שאלותי:1.האם דחוף לקדם את הבדיקה? 2.כיצד מתבצעת בדיקת ביופסיה של הלבלב? 3.היכן אפשר לבצע בדיקה זאת באופן פרטי?

לצערי השאלה אינה בתחום האורטופדי. יש להפנותה לפורום מתאים/כירורגי/אונקולוגי.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית