גרורה בחוליה c5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

09/03/2009 | 07:09 | מאת: שיר

בפט סיטי התגלה נגע ליטי בלמינה של c5 עם חוסר צפיפות עצם והתבלטות לכוון התעלה. לפני 3.5 שנים הוקרנה החוליה שהיא גרורה מסרטן שד. הבנתי שיש בעיה בהקרנה חוזרת . והממצא מדאיג. שאלותי. מה הפרוגנוזה??למה הממצא מדאיג?? מדוע אי אפשר להקרין שנית?? האם קיים טפול ניתוחי??

13/03/2009 | 10:27 | מאת: שיר

בהמשך לשאלתי. אני בת 55. נכון להיום לא סובלת מכאבים בחוליות הצואר.

14/03/2009 | 00:31 | מאת: שיר

בשלב זה החליט האונקולוג להחליף את הטיפול ההורמונךי (לפסלודקס) . אני מקבלת זומרה אחת לחודש מזה 3 שנים. השאלה היא איך אפשר לתת לי איכות חיים טובה עם הממצא בחוליה???

אם הממצא יציב, אינו מלווה כאבים או סימנים נוירולוגיים של לחץ על חוט השדרה/עצבי ע"ש, ובמעקב הדוק ניתן להסתפק במעקב. יש בעיה עם קרינה נוספת לאיזור העלולה לגרום לנזק מקומי לרקמות בריאות ובעיקר לחוט השדרה. ניתן גם במקרים נבחרים לבצע ניתוח להסרת החוליה הנגועה והכנסת משתל במקומה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית