פיענוח של מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

04/03/2009 | 22:38 | מאת: מירב

שלום לך, לפני כחודש גילתי גוש בשד החשש מהמחלה גרם בהלה רבה ונשלחתי למס' בדיקות, בבדיקה של מיפוי העצמות כתבו: לא הודגמו מוקדים של קליטה פתולוגית פרט לכתף משמאל אשר בנוכחות תמונה קלינית ורנטגנית מתאימה יכול להתאים לשינוי טראומתי. יחד עם זאת יש לציין קליטה לא סימטרית במפרקים הסקרו איליאקליים שיכולה להיות מוסברת ע"י סרוליוזיס קלה. בבקשת הסבר לי את התשובה במיוחד לקשר שלה למחלה וגם רציתי לציין בקשר לכתף מעולם לא עברתי תאונה או מכה או משהו עם הכתף גם אין לי ולא היו בה שום בעיות או כאבים. אני קצת בלחץ בבקשה השתדל לענות לי מירב

בהיעדר סיפור חבלתי כלשהוא , צריך להשלים בירור הדמייתי לכתף: CT או צילומים. אולם בכל מקרה כדאי לדעת כי לגרורות יש צורת קליטה אופיינית בד"כ ואם זה היה המקרה, היו מציינים זו בתשובת המיפוי.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית