כאבים בעצם ליד הברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

22/02/2009 | 13:17 | מאת: דפנה

מזה כמה חודשים יש לי כאב קל בעצם השוק ממש לצדה הימני של ברך ימין. הכאב הוא קל מאד, מופיע אך ורק בתנועה מסוימות (של כפיפת הרגל) ולא במנוחה. במגע בעצם יש רגישות (כמו הכאב שחשים כשנוגעים במכה עם שטף דם, אלא שכאן אין שטף דם), ובאופן כללי זהו כאב שלא משפיע כלל על חיי היומיום שלי ולא מציק יותר מדי.פניתי לאורטופד והוא הפנה אותי לצילום רנטגן. הצילום לא העלה ממצאים חריגים, והרופא הורה לי לחזור אליו אם יש החמרה במצב תוך שבועיים והוא ישלח אותי למיפוי עצמות. בינתיים חלפו יותר משבועיים והמצב נותר כשהיה - אין החמרה אבל גם אין שיפור. האם עלי לבצע מיפוי עצמות או לחכות להחמרה? וכן, האם יתכן שמדובר בגידול בעצם?

תיאור הכאב אינו מאים לתהליך גידולי אלא יותר למשהוא דלקתי קל. אם טיפול תרופתי אנטי דלקתי אינו עוזר, כדאי לשקול ביצוע מיפוי.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית