ציסטות סבכונדרליות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

03/01/2009 | 16:34 | מאת: אני

פרופ' שלום, אני בת 30, משקל תקין. בצילומי ברך נצפו ציסטות קטנות סב-כונדרליות רבות בקונדילים שלא היו לפני מספר חודשים בצילום הברך. 1. האם הציסטות יכולות להיות כתוצאה מחוסר הפעלת הברך בגלל שהיו כאבים בברך והשריר ארבעה-ראשים ברגל נחלש משמעותית והגיע למצב אטרופיה? 2.האם הציסטות סב-כונדרליות עוברות לבד? איזה טיפול מעביר אותן? פיזיותרתי/הידרותרפי או כדורים נגד דלקת? 3.האם הפעלת הברך למרות קיומן של הציסטות סב-כונדרליות מזיקות יותר לברך וגורמות לשחיקת סחוס? או נזק אחר? 4.בצילום נצפה שינוי בצפיפות העצם תוך מספר חודשים. האם זה עלול לקרות בגלל אי הפעלת הברך בעקבות הכאב, והגעה למצב של אטרופיה בארבעה ראשי - וכתוצאה מכך הגיע פחות דם/פחתה פעילות מטבולית ברגל שגרמה לשינוי בעצם? בתודה רבה

ציסטות סבכונדרליות מבטאות בד"כ שינויים שחיקתיים במפרק. לכן, כדאי לא להעמיס עליו אלא להרבות בחיזוקי שריר ארבע ראשי בעיקר

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית