OSTEOID OSTEOMA

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

15/12/2008 | 18:31 | מאת: יואב

שלום לפני כ-5 שנים, במהלך שירותי הצבאי כלוחם חשתי כאבים עזים במפרק הירך . הכאבים התעצמו עד כדי כך , שהייתי מתעורר משנתי , ולא הייתי יכול לחזור לישון עד שהייתי לוקח משכך כאבים . הכאבים היו מלווים בהגבלה בתנועה , עד כדי אפס תנועה במפרק , הגבלה שנותרה עד היום . לאחר סידרת בדיקות שכללו CT MRI וכו' , גילו OSTEOID OSTEOMA . הייתי רוצה לדעת , מה משך התק' בה מתחילה המחלה עד שמופיעים הסימנים הראשונים , ולאחר כמה זמן מופיעה ה"החמרה " . תודה

17/12/2008 | 12:41 | מאת: יואב

אבל חשובה .. האם OSTEOID OSTEOMA יכול להתפתח כתוצאה ממזהמים סביבתיים ? האם ממאמץ גובר על המפרק או תנוחת ישיבה ממושכת עם משקל ולחץ על המפרק ? ארצה לציין שבתק' המצויינת שקלתי בסביבות ה-58 ק"ג , והגובה -177. ( אין לנו היסוטריה משפחתית של O.O ). תודה

לא ידוע על גורמים סביבתיים: תורשה, מאמץ, וכד' המשפיעים על הופעת אוסטאואיד אוסטאומה. זו מוגדרת כמחלה שהיא SELF LIMITED כלומר חולפת בסופו של דבר מעצמה, אולם אחרי זמן רב, לעיתים עד 3 שנים. מטאת הטיפול הכירורגי לקצר את משך הסבל וחסוך טיפול תרופתי ממושך.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית