בלוטה משריר השוק, כאבים בעצם השוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

28/09/2008 | 14:11 | מאת: גיל

שלום ד"ר, אני בן 20. בהמשך לשאלתי הקודמת.. רקע: לפני חודשיים בערך, עסקתי בפעילות ספורט, לא קיבלתי מכה, ובמהלך פעילות הספורט פתאום מאיזור השוק (מקדימה) יצאה בלוטה כזאת ממש בגודל של תות, לאחר כמה שעות ירדה הנפיחות הזאת. שבוע לאחר מכן שוב עסקתי בפעילות ספורט (כדורגל), יצאה שוב הבלוטה מאותו מקום כ- 10-15 דקות אחרי תחילת הפעילות. מאז, המשכתי לסירוגין לעשות פעילות ספורט, הבלוטה לא יצאה יותר ברמה כזאת כמו בפעמים הקודמות (וכרגע לא יוצאת בכלל), אבל מאותה תקופה החלה רגישות של כאב באיזור של השוקיים. (הייתי אצל אורטופד והוא רשם שיש לי רגישות מעל שריר פרונאלח 3\1 קריבני חיצוני של השוק). שלחו אותי לעבור בדיקת US בשוק, אמרו שלא רואים כלום, ואין גוש או משהו כזה. שרשמתי שהחלו כאבים באיזור השוקיים, התווכנתי בין היתר לעצם השוק עצמה, לא סבלתי אף פעם מכאבים שם, ובבדיקה אצל אורטופד לגבי העצם הוא רשם רגישות מעל 3\1 ריחקני של ה-TIBIA לא נמושה מסה חריגה. כרגע אני מחכה לעבור צילום בשוקיים. באופן כללי, בשבועיים האחרונים אני נח עם הרגליים, משתדל לא לשחק כדורגל או לרוץ, כיוון שזה הגיע למצב שכל פעם שאני מתחיל לרוץ ישר אני מתחיל להרגיש בעיקר את הכאב בעצם השוק עצמה (לעיתים בשתי הרגליים), אבל גם כרגע אחרי המנוחה הקטנה הזאת אני עדיין מרגיש מידי פעם את הכאב במישוש העצם. 1. כיוון שכרגע יש תשובה שלילית מה-US, מה יכול להיות הגורמים ליציאה של בלוטה משריר השוק? (שמעתי שאולי זה יכול להיות בקע או משהו כזה, אבל הייתי מאמין שהיו רואים את זה ב-US). 2. באופן כללי, אחרי שקראת על הרקע שלי, מה נראה לך כרגע מקור לבעיות הרגליים ולכאבים? האם מדובר בשברי מאמץ? 3. איזה בדיקות או הצעות אתה מציע לי לעשות בנוגע למצבי. (וכמה מזיקה בדיקת מיפוי העצמות?) תודה רבה

אם הצילום תקין, לרוב השריר בוקע מהמעטפת רק בזמן מאמץ, ולכן ה US תקין.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית