מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

26/07/2008 | 20:53 | מאת: יעל

פרופ' סלעי שלום, תשובת מיפוי עצמות שעשיתי - "ריכוז מעט מוגבר לא סדיר בכתפיים. ריכוז לא סדיר לאורך עמ"ש עם הדגשות קליטה בזיזים הארטיקולריים של חוליות רבות. ריכוז מוגבר בשולי הטרוכנטרים הגדולים דו"צ. ריכוז לא סדיר במפרק ירך שמאל. ריכוז מוגבר במפרקי MIDFOOT דו"צ. בבדיקה טומוגרפית של האגן - לא מיצפו ריכוזי חומר פתלוגיים. לסיכום: שינויים ארטיריטיים בחגורת הכתפיים,לאורך עמ"ש , במפרק ירך שמאל,בכפות רגליים. כמו כן רושם של בורסיטיס טרוכנטרי דו"צ. אין במיפוי עדות לתהליך משני בשלד." ברקע - אני בת 46, 7 שנים לאחר קרצינומה בשד,ללא עדות להישנות המחלה.נשלחתי למיפוי בגלל כאבים בעצם הבריח,כתף שתאל והאגן עם הקרנה לרגל ימין. מה יכולות להיות הסיבות למימצאים בשלד והטיפול?(אחרי שנרגענו ושללנו גרורות) תודה יעל

מדובר בשינויים נוניים קלים בעיקר. אני ממליץ על פעילות גופנית כגון שחיה , כפתרון לבעיה וכן שיוש בתוספי מזון מוכרים .

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית