כאבים בברכים...

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

30/01/2005 | 21:05 | מאת: gjook

שלום , אני בן 15 כרגע אני עוסק בטניס ועד לפני כחצי שנה נסעתי על רולר בלדיס-(קפיצות ודברים לא במיוחד בריאים..) אני סובל מכאבים בברכים, -לא משהו רציני אלא די חלש....אבל זה כבר נמשך מאז 20.6.04 בערך... מדי פעם יש לי כנקים בברכים -בערך 3 ביום , ויש לי הרבה קנקים באצבעות ולאחרונה גם במרפק ימין... בכל מקרה אני רוצה לדעת האם יש קשר בן כל הדברים ?... כמו כן הלכתי כבר ל2 רופאים , אחד ליד אזור מגורי ואחד בחיפה-רופא המשפחה המליץ לי עליו... הראשון אמר שזה איזה דלקת בסכוס או משהו כזה ושזה יעבור ... השני אמר שמשהו בברך זז וזה ישאר לי לכל החיים... עכשיו אני ממש לא יודע למי ל"האמין"...-(השני יותר בחיר...) בכל מקרה אני אשמח לדעת מה אתה חושב בנושא.... ואני אשמח אם תתן לי כמה תרגילים לחיזוק הברכיים-בנתיים אני עושה וזה דווקא קצת עוזר... תודה רבה אתה עושה מלאכת קודש...!

לבן ה 15 שלום, כמו שאומרים ב"ארץ נהדרת" אתה חמוד, וסיגנון השאלה שלך נחמד. על כל פנים, נראה כי הבעיה היא זו האופיינית לנערים בגילך , הנמצאים בתקופת צמיחה, ועוסקים בפעילות גופנית. לעיתים, המפרקים, והגידים, "מודיעים כי הגזמת קצת" ע"י כאבים וקנקים. תרגילי חיזוק לרגליים ומיתון הפעילות לרוב פותרים את הבעיה. בכל מקרה, תזהר בזמן קפיצות על הרולר בליידס!!

06/03/2005 | 12:28 | מאת: אירית

פרופ' משה סלעי שלום, אני סובלת מכאבים בברך שמאל לא מתנועה שאני עושה אלא כאשר אני מניחה את רגל ימין על רגל שמאל יש לי כאבים חדים כך שאני בשום פנים לא יכולה לחזור על הפעולה הזאת יש לציין שאני חולת סכרת נעורים האים יש קשר ?ואים לא מה הדיאגנוזה שלך . תודה , אירית

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית