רולרבליידס והשפעתו על הגוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

27/12/2004 | 00:03 | מאת: קרן-שמש

שלום רב, אני מחליקה ברולרבליידס (לא אימון אגרסיבי) מזה מס' חודשים. זהו הספורט היחיד שאני עושה ורציתי לקבל מידע כללי לשאלות הבאות: 1. ברכיים - מה ההשפעה של החלקה ברולר עליהן, על הסחוסים והרצועות. יש להבדיל בהחלקה בעליה, ירידה ומישור 2. כיצד משפיעה ההחלקה על שברי מאמץ. 3. כיצד משפיעה ההחלקה על הגב ועל חוט השידרה. 4. אלו סוגי תרגילי חימום מומלצים, ואילו מתיחות בסיום? 5. האם יתכנו הבדלים בביצועים לאנשים נמוכים / גבוהים? 6. האם יש סוגי אוכלוסיה מיוחדים שהפעילות מומלצת עבורם, או לחילופין, האם יש כאלו שעדיף שימנעו מהחלקה על רולרבליידס? 7. כיצד ניתן לשפר את יכולת ההחלקה (מבחינת מיצוי הכוח בשרירים וסיבולת)

ראי כאמור תשובתי הנוספת. ככל פעילות יש לבצע חימום הכולל תרגילי עומסים נמוכים וגמישות, ולעלות הדרגתית המידת המאמץ, וכמובן, לשלב תרגילי שחרור בתום הפעילות.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית