כאבים בגב עליון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

17/11/2004 | 20:33 | מאת: איריס

שלום רב, בתקופות הסתיו בעיקר אני סובלת מכאבי גב,שממוקדות בין השכמות יותר בצד ימין(עם הקרנה לפעמים לחזה) בשנים קודמות הכאבים ערכו כ-20 דקות ולאחר חימום בכרית חשמלית-חלפו, כיום הכאבים ערכו כ-5 שעות פעמיים ובשאר הפעמים לתקופות קצרות. בפעם הראשונה היה לי חום 28 מעלות וכאבי שרירים. בעבר ערכתי בדיקת רנטגן גב עליון ונמצא ניוון קל עד בינוני בחוליות שאלותי:1.האם הניוון הקל הוא מקור הכאב? 2.האם צילום סי טי גב עליון יאבחן טוב יותר מהרנטגן? 3.האם סיבת הכאבים היא התקררות או שההתקררות היא רק סימפטום? תודה מראש.

טומוגרפיה יכולה לאבחן ביתר דיוק, אולם היא כרורכה בקרינה לא מעטה. בדרך כלל התקררות גורמת לכאבים במערכת השלד.וכמובן ששינויים נוניים יכולים לגרום לכאב.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית