צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

02/10/2004 | 23:25 | מאת: נור

לאימא שלי בת 54 כאבי גב מיותר מ20 שנה יש לה דיסקים לפני חודשיים עשתה בדיקת צפיפות עצם והתשובה שהצפיפות גבולית זה 2.18 וזה גבולי בעמוד השדרה ובשאר המקומות בגוף כמו הידיים וירכיים צפיפות מצויינת אבל בעמוד השדרה גבולי למרות שרמת הכאלסיום בדם היא 10.8 שזה טוב מאוד רציתי לשאול 1) האם צריך לקחת ויטמין B וכדורי כאלסיום כי הרופא אמר לה שרמת הכאלסיום עולה בדם וזה עושה בעיות לכבד האם זה נכון? 2) רופא אחד המליץ לה על תרופה בשם FOSALAN כי יש לה צפיפות גבולית ורופא אחר לא המליץ לה ואמר לה שזה יישאר גבולי אם היא עושה ספורט ולוקחת כדורי כאלסיום על מה אתה ממליץ? גם היא לא מקבלת מחזור מ 10 שנים

בסיטואציה אותה את מתארת אני סבור כי יש מקום לטיפול ע"י פוסלן וכן להרבות בפעילות גופנית.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית