בדיקת פאט

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

01/07/2004 | 11:55 | מאת: דרורה

שלום אני בת 40 , שנה וחצי אחרי גילוי סרטן שד, ללא גרורות. לפני כחודשים עשיתי בדיקת פאט, מכיון שהיו לי כאבים שהלכו וחזרו בירך השמאלית העליונה( מצד שמאל של הירך). הבדיקה יצאה תקינה. הכאבים חזרו השבוע, השאלה שלי היא האם ניתן לסמוך על בדיקת הפאט? האם היא מהימנה? או לבקש מיפוי עצמות. עלי לציין שמיפוי אחרון עשיתי באוגוסט 2003 והוא יצא תקין. תודה

לדרורה שלום, בדיקת הפאט מהימנה אולם כמו בכל בדיקה יש לה מגבלות וטווח שגיאה. עקרונית, עם פאט תקין אין מקום לדאגה , מאידך אם הכאבים נמשכים יש מקום לבצע צילום רנטגן, מיפוי עצמות רגיל, וכן בדיקת מרקרים עדכנית. בברכה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית