השפעת לחץ דם גבוהה לטווח הרחוק

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

23/03/2004 | 00:42 | מאת: יוסי

שלום שמי יוסי והייתי מטופל בדיאליזה מעל 6 שנים, ואנימושתל כשנה וחצי, בשלוש ארבע שנים הראשונות של טיפולי הדיאליזה הייתי כמעט תמיד בערכי לחץ דם גבוהים מאוד, בממוצע 160\100 והייתי מסיים בלחצים של 110 \200 ואף יותר והייתי נשאר להשגחה בבית החולים עד שירד לערכים שאוכל ללכת הביתה, אני מדגיש שוב שזה היה לארוך זמן ולא מיקרים בודדים, האם יש לזה השפעה לטווח הארוך היום לחץ הדם שלי סביר ואף נמוך לפעמים ללא טיפול תרופתי, האם בעיקבות לחצי הדם הגבוהים שהיו לי, נגרם לי נזק גופניכל שהוא?? או בעתיד זה ישפיע על מצבי הבריאותי, או שבעצם הוא כבר עשה את הנזק אודה על תשובתכם. יוסי

31/03/2004 | 09:18 | מאת: ד"ר רותי רחמימוב

ליוסי שלום לחץ דם גבוה גורם נזקים ארוכי טווח והוא גורם סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם. חשוב מאוד לאזן את לחץ הדם על מנת להקטין את הנזקים הנוצרים כתוצאה מכך. אתה סבלת מיתר לחץ דם קשה לאיזון בזמן הדיאליזה וכעת לאחר השתלה לחץ הדם תקין. שיפור זה בלחץ הדם גורם לכך שחלק מהנזקים שנוצרו משתפרים ונעצרה ההתדרדרות. השתלת כליה מאריכה חיים יחסית לדיאליזה משום שסך הכל הסיכון למחלות לב וכלי דם פוחת . מבחינתך הכי הכי חשוב זה לא לעשן , וכן לבצע פעילות גופנית מסודרת ולשמור על כלכלה נכונה ומשקל תקין. הרופא שלך ושל המושתלים האחרים דואג לאיזון לחץ הדם הכולסטרול הסכרת וגורמי סיכון אחרים. חג שמח ד"ר רותי רחמימוב