פרטים על תרומה

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/03/2004 | 10:46 | מאת: יסמין

אני מעוניינת לשמוע על תרומת מח עצם, האם עדיין התרומה מתבצעת דרך עמוד השידרה שאלול לגרום לשיתוק אצל התורם או שיש עוד שיטות ומה הן? והאם ההורמון שמזריקים מותר גם לאישה מניקה? האם התרומה יכולה לגרום לכך שבעתיד גם אחלה ואצטרך תרומה בעצמי? הודה על תשובתך הכנה. יסמין

18/03/2004 | 13:37 | מאת:

ראי תשובתי לשאלה דומה בפורום זה מתאריך 27.2.04. בהמשך לתשובתי מ27.2.04 יש להוסיף שניתן לתת הורמון GCSF גם לאישה מניקה ושתרומת מח העצם (תאי גזע) אינה קשורה להתפתחות מחלות אצל התורם בתקופה מאוחרת יותר.