השתלות כליה

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/12/2004 | 23:47 | מאת: דוד

שלום ברצוני לדעת כמה שנים יכולה להחזיק מעמד כליה מושתלת מתורם חי, ומה ידוע על האדם שהחזיק מעמד הכי הרבה עם כליה מושתלת מתורם חי. בתודה מראש.

23/12/2004 | 01:16 | מאת: שי

מכיר אישית מושתל מבי"ח השרון שהיתה לו כליה מושתלת כ 26 שנים - עד לדחיה. ולא מזמן עבר השתלה שניה. אבל שמעתי על כאלה שמחזיקים אפילו יותר שנים , לך תדע מה יכול להיות עם התרופות החדשות שבשימוש רק כמה שנים. אבל הממוצע ע"פ נתוני העבר ולא ע"פ מושתלים עם התרופות החדשות נידמה לי הוא עדיין פחות מ 20 שנה מן החי. שי