צינתור למושתל

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/10/2004 | 10:23 | מאת: איתן

שלום עד כמה צינתור עלול לפגוע בכליה מושתלת ? אני מסתדר "לא רע" עם קורדיל נגד תעוקה חזה כבר שנתיים. האם עדיף לי לבצע צנתור או האם יש טיפולים אחרים שאינם פוגעים בכליה? איתן

06/10/2004 | 19:35 | מאת:

לאיתן שלום ניתן היום להקטין את הסיכון בנזק לכליה טבעית ולכליה המושתלת מחומר ניגוד על ידי מתן נוזלים ותרופה בשם אן אצטיל ציסטאין. לאחרונה עברו מספר מושתלים בבלינסון צינטור עם הכנה זו ללא נזק כליתי. לב אינו איבר שכדאי לזלזל בו ולכן אם יש צורך לצנטר אני ממליצה לך להתייעץ עם הנפרולוג המטפל שלך לשמוע את דעתו . חג שמח דר רותי רחמימוב

20/10/2004 | 15:37 | מאת:

אני מניח שבדיקת צינתור הומלצה לך על ידי רופא מומחה על סמך מצבך הרפואי ועל כך אמנה מלהביע את דעתי על נחיצותה. באופן כללי, סכנת הצינתור לכליה מושתלת תמונה ברעילות כלייתית של חומר ניגודי שמוזרק לנבדק בעת הבדיקה. כיום, ניתן למנוע סיבוך זה כמעט לחלוטין על ידי שילוב של שימוש בחומר ניגוד חדיש, המיועד לחולים עם פגיעה בתפקוד כלייתי ומתן נוזלים אל תוך הוריד לפני ואחרי הבדיקה.

22/10/2004 | 20:22 | מאת: איתן

תודה