השתלת עצב כתחליף לעצב פגוע

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/09/2004 | 17:18 | מאת: גילה

הייתי מעוניינת לדעת האם קיימת אפשרות להשתיל עצב להחלפת עצב שנפגע כתוצאה מטרשת נפוצה? האם קיימים מחקרים בתחום הזה והאם הדבר אי-פעם נוסה? תודה, גילה

01/10/2004 | 12:06 | מאת:

לאחרונה, פורסמו בספרות רפואית מספר דווחים על הצלחת הטיפול בתרשת נפוצה במודל חיה (עכבר). הצלחה זאת הושגה על ידי הזרקה לחיות חולות בתרשת של תאים עובריים מיוחדים המכונים תאי האב או תאי גזה. תאים אלה, לאחר הזרקתם לחיה בוגרת, היו מסוגלים להתמיין ולהתפתח לתאי עצב תקינים ולרפא את הפגם הנוירולוגי. עד כמה שידוע, נסיונות דומים בבני האדם טרם בוצעו ועדיין נמצאים בשלבי תכנון שונים.