משהו שכדאי לכל מטופלי הדיאליזה (וגם לרופאים המיעצי

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/09/2004 | 09:08 | מאת: אבינועם

כדאי לזכור טוב טוב , שכל מטופל דיאליזה שעובר השתלה באופן פרטי , ואף משלם על כך מכיסו הפרטי , למעשה מפנה מיד מקום ברשימת ההמתנה של חולי הכליות הארצית , ובכך מקצר את התור של הממתינים להשתלה בארץ !!! ככל שיהיו יותר כאלה כך יקטן זמן ההמתנה להשתלה בארץ . כדאי מאוד שמטופלי הדיאליזה יעודדו דבר זה - ולא יתנגדו אליו לא יורקים לבאר חיים ממנה שותים ! שנה טובה והמון בריאות לכולם אבינועם

22/09/2004 | 10:39 | מאת:

אבינועם, בעיקרון, דבריך נכונים, אומנם יש לקחת בחשבון, פרט להיבט מוסרי, שהוא מאוד בעיתי כאן, גם פן שלילי נוסף הקשור בהשתלת איברים תמורת תשלום: לפי הנתונים בארץ, עליה מתמדת בהשתלות תמורת תשלום, שנרשמה לאחרונה, היתה מלווה בירידה ניכרת של נכונות הציבור לתרום איברים מן המת והפחתה במספר ההשתלות. דבר זה צריך להדאיג את כולנו, רופאים וחלים כאחד.

23/09/2004 | 09:51 | מאת: אבינועם

אי נכונות של חלק מהציבור לחתום על כרטיס אדי נובע בעיקר מסיבות אחרות לגמרי אני מכיר אישית המון אנשים (וגם עמי הייתי מכליל בינהם) אשר מוכנים היו לחתום על כרטיס אדי בתנאי אחד ! התנאי הוא פשוט הגיוני וקל למימוש :לצערינו , כמעט אף אחד אינו מוכן להקדיש ולו? רק 5 דקות מזמנו "היקר" למילוי טפסים להגשת הבקשה. זו אמנם טירדה מגוחכת , אבל לרבים אין את החשק הזמן והסבלנו להתעסק בזה ! לעומת זאת אם היו למשל מפרסמים בעתונות ומכריזים דרך ערוצי התקשורת כי בשבוע הבא ביום X יהיה מבצע הקש בדלת , ותלמידי תיכון יעברו מבית לבית והם יעשו את כל עבודת הטופסידה לצורך חתימה על כרטיס אדי היית מגלה ההענות בכמויות שאינן לא מוכרות עדיין בארץ. לא ראלי לצפות כי מסות של אנשים יגשו ביוזמתם לחתום על כרטיס אדי ! לא מפני שהם אינם חפצים בזאת , אלא מפני שזה כרוך בטירחה מסוימת אם תועבר טירחה זו לתמידים במסגרת המבצע כמתואר - אין ספק שיהיו לכך תוצאות מפתיעות . נ.ב : - עד כמה שזכור לי , הדבר לא נוסה מעולם ! אבינועם