לאחר השתלה

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/05/2004 | 06:22 | מאת: גידי

הנני מושתל כליה מלפני כחצי שנה, נמצא במעקב רפואי, וכל הפרמטרים תקינים. לפני כחודש התחלתי להרגיש את מיקום הכליה החדשה. זה אינו כאב . שאלתי: האם המצב מוכר, האם עשוי להתפתח כאב, והחשוב ביותר- האם זוהי התחלת תהליך דחיה? תודה.

14/06/2004 | 21:17 | מאת: ד"ר רותי רחמימוב

לגידי שלום הרבה מושתלים מרגישים כאב או חוסר נוחות באיזור הכליה המושתלת .הכאב קשור לשרירים ולעור באיזור החתך ולא לכליה עצמה. צריך לבדוק שאין הרניה (בליטה) בצלקת הניתוח שהיא המפריעה לך. הכאב לא קשור לדחייה ואם הרקראטינין יציב אתה יכול לישון בשקט. בברכה דר רותי רחמימוב