תופעות לוואי חריגות לאחר גמירה

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

21/01/2011 | 03:32 | מאת: רוןרון

ד"ר שלום. יש תופעה שחשתי אותה בשנים האחרונות, אבל הפעם התוודאתי אליה. אני בן 18 בקרוב. כאשר אני מאונן אני נהנה. וגם בעת האורגזמה או הפליטה של השופכה אני נהנה. אבל מה שקורה אחרי סיום השפיכה זה פשוט שינוי הרגשתי שמתהפך ב- 180 מעלות. במין חצי השנייה משתנה פתאום ההרגשה הטובה להרגשה של דיכאון גדול בבמשך כ- 10-20 דקות אני משער. חשוב מאוד לציין, שאני מרגיש מין הרגשה כזאת כאילו כל הגוף שלי נסחט מהאנרגיה, כאילו ממש אתה סוחט ספוג עד הסוף, ואני מרגיש עייפות מאוד מאוד חזקה שגורמת לי במשך יום שלהם לא לרצות לעשות כלום וסתם להעביר את הזמן. איך התוואדתי לזה? כי בדרך כלל הייתי מאונן על בסיס קבוע, פעם ביום או יומיים, מה שהיה מוביל להתרגלות להרגשה, או במילים אחרות, מיתונה, כי ההרגשה חוזרת גם בפעמים הבאות מה שגורם להתרגלות וחוסר אבחנה. התוואדתי לזה ע"י שלא אוננתי במשך חודשיים אחרונים, ממש שמרתי על עצמי, ואתמול חוויתי את זה. מבחינת עייפות, ישנתי יותר שעות בלילה וגם היום שאחרי הייתה הרגשה פחות אגרסיבית מאשר חודשיים ללא אוננות. חשוב גם לציין שאני ממש לא מאמין בכל השטויות האלה של אנרגית צי' ואיבוד ושטויות אחרות, אבל אני פשוט מרגיש הרגשה גופנית ביום הגמירה שממש כל הגוף שלי נסחט מאנרגיה. על פי מה שקראתי באינטרנט ראיתי שתופעת הישנויות ועייפות אחרי סקס, הם טבעיים. אבל אני נמצא בסקאלה שחווים תופעות לוואי יותר גדולות. מה שכן, אני סך הכל בחור צעיר, ולא מישהו בן 50, וגם אני עוסק בפעילות ספורטיבית באופן פעיל ואוכל מזון מאוד בריא. מבחינה פסיכולוגית, אני יודע שאין שום בעיה, כי אני לא מסתכל על מין באופן אסור, ההפך הוא, שאני רואה בחורה שנראית טוב, אני מרגיש הקפצה מינית וגם בזמן האוננות אני נהנה מאוד וגם בשלב הפליטה, אבל מה שקורה אחרי מביא אותו לרצון- שכל העסק לא שווה בכלל אם אני מרגיש דיכאון ודיכאון אמיתי. לא זכור לי בחיי שהרגשתי הרגשת דיכאון וחרטה כמו שאני מרגיש ברבע שעה לאחר הגמירה. שאני מתכוון דיכאון, אני מתכוון ממש דיכאון אמיתי בלתי נשלט, הרגשת חרטה מאוד לא נעימה. אולי תוכל לעזור לי. תודה מראש.

21/01/2011 | 14:47 | מאת: רוןרון

אם אני יוכל להוסיף, בשיטוטים באינטרנט שקצת חיפשתי צירופי מילים של הבעיה, ראיתי שמישהי תיראה מילה מילה את אותה התופעה שיש לחבר שלה כמו לי, ובנוסף ראיתי בעוד מקום מישהו שכותב שגם יש לו אותו דבר. ניתן מכאן להסיק, שאני לא לבד והתופעה קיימת, ואם יש רק 3 שכתבו עליה יש עוד עשרות או מאות שיש להם, מה שכן זה דבר חריג שבדרך כלל נממנעים מלספר. הרעיון הוא, שאני מנסה להבין, מה בעצם בפליטת השופכה החוצה מהגוף גורם לכאלה תופעות לוואי של התרוקנות אנרגיה ודיכאון.

23/01/2011 | 19:25 | מאת: ד"ר אילן בירן

אתה מתאר תחושות שכיחות ותקינות שלאחר האורגזמה - מצב שהצרפתים מכנים בשם 'המוות הקטן'. העובדה המדאיגה בדבריך הוא הדכאון שאתה מתאר כחמור! לכן, אם אכן אתה נתקף בתגובה דכאונית חריפה, שוב ושוב לאחר האורגזמה, מוטב שתתייעץ עם פסיכוסקסולוג כמוני. בהצלחה!

מנהל פורום סקסולוגיה