נטילת סרוקסט והשפעותיו על התפקוד המיני
דיון מתוך פורום סקסולוגיה
שלום, זה זמן מה שאני לוקח סרוקסט בעקבות לחצים נפשיים ומתחים בעבודה בחיי האישיים. נכון להיום אני מאריך שאני לוקח זה תקופה של 4-6 חודשים כאשר לפני זה הייתה הפסקה ולפניה לקיחה של שנה עד שנתיים. שאלתי היא מהן תופעות הלוואי המדוייקות של הכדור בדגש על השפעותיו על התפקוד המיני. האם השפעות התפקוד המיני עוברות על הזמן? האם הן נשארות? מהן התופעות בדיוק וכיצד אדע שהמקרה נגרם עקב נטילת הכדור. האם הוא יכול לגרום לחסור ריכוז בזמן האקט ואימפוטנציה? מה עושים בנידון והאם להפסיק את השימוש עקב כך היות והנושא גורם לבעיות בחיי האישיים. אשמח לקבל תשובות לשאלות. תודה.
רוב תופעות הלוואי חולפות תוך שבועיים מתחילת הטיפול או עם הפסקת התרופה. אין סכנת התמכרות לסרוקסט. אין להפסיק את נטילת התרופה או לרדת במינון ללא התייעצות עם הרופא המטפל, כיוון שהדבר עלול לגרום להתעוררות ההפרעה מחדש. בכל מקרה יש להפסיק את התרופה באופן הדרגתי. התרופה ידועה כמעכבת שפיכה. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/2785/xCT/0 http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=202
אך השאלה שלי היא האם היא גורמת לאיבוד זיקפה, או אימפוטנציה... תודה.
ההשפעה העיקרית היא אכן בעיכוב השפיכה אולם תתכן גם פגיעה בחשק המיני וכתוצאה בזיקפה. עצתי לך להתייעץ בנדון עם הפסיכיאטר המטפל בך ובוודאי שלא באינטרנט. בהצלחה!