שחיקה במין

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

01/09/2005 | 08:51 | מאת: טובי

אני בן 30 וחברתי בת 27. אנו חברים כבר שנתיים וחצי וגרים יחד כמעט שנתיים. יחסי המין בינינו הפכו שיגרה כבר מזמן. אנו מקיימים יחסי מין בעיקר בסופי שבוע (לפעמים מאולצים מתוקף ההרגל) .רציתי לשאול איך מתמודדים עם תופעת השחיקה הזו במין עם פרטנר קבוע. אנחנו ניסינו לגוון מבחינת תנוחות וכו אבל זה ממש לא עשה לי את זה. חברתי מבחינתה מאוד מבסוטית מהמצב הנוכחי ונהנית עדיין מיחסי המין שלנו ולא מודעת לתסכולים שלי. היא יודעת שאני פוזל לעיתים ומביט בנשים אחרות אבל סומכת עלי שאני לא אבגוד בה וכך באמת המצב. אני מוצא עצמי מפנטז על כל בחורה שניה שאני רואה ברחוב, ולעיתים "מפחד" מסופי השבוע שבהם אאלץ לקיים יחסי מין משעממים וצפויים כל כך. אני מאונן הרבה יחסית עם סרטי פורנו כי שם אני מוצא את הגיוון החסר לי כל כך בחיי היום יום. אנו נמצאים בשלב מכריע ביחסים של "לקראת חתונה" ואני כל כך חושש שזה יאמלל אותי לגמרי. שאלתי היא, איך אני מתגבר על כל המחשבות האלו והאם חששותי נורמליים? תודה מקרב לב.

לקריאה נוספת והעמקה
01/09/2005 | 09:51 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

השחיקה בחיי המין היא תופעה ידועה. הדבר הראשון שהייתי מציע לך הוא לקחת ספר הדרכה - למשל סקס עכשיו פול ג'ואנידס, דריק גרוס ואולי תמצא בו דברים שתשתמש בהם לגיוון. כדאי לקרא בו יחד אם בת הזוג או בכל אופן שניכם. חוץ מזה - אם אתם חושבים על מיסוד הקשר, אולי תפנו ליעוץ מקצועי שעשוי להיות קצר, כדאי להבהיר את הדברים האלה מראש. לידיעה כללית שתי חנויות ספרים מני רבים באינטרנט www.mitos.co.il וסטימצקי באינטרנט: www.ibooks.co.il

01/09/2005 | 11:51 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

ראה גם תשובתי ל"אנונימית" שלמטה

01/09/2005 | 14:56 | מאת: ד"ר אילן בירן

אתה מתחבט בדילמה הנצחית של חיי המין בין הריגוש שבגיוון ובחידוש לבין האינטימיות והבטחון שבשיגרה! הפתרון האופטימלי, לטעמי, הוא בניית קשר זוגי חזק ובטוח שבו יכולים שני בני הזוג לנסות ולחוות ריגושים וחידושים תוך פתיחות מלאה ובלי חשש לגורל יחסיהם. בהצלחה!

מנהל פורום סקסולוגיה