התבגרות מינית מאוחרת - מה השפעותיה הפסיכולוגיות ?

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

19/07/2005 | 01:03 | מאת: שאלה חשובה

יש תופעה רפואית דיי נפוצה של נערים שהתבגרו מינית באיחור של מספר שנים,בשל בעיות רפואיות/הורמונליות. האם יש השפעות פסיכולוגיות ידועות לתופעה זו ? איפה אפשר למצוא מידע בנושא ?

לקריאה נוספת והעמקה
20/07/2005 | 18:54 | מאת: ד"ר אילן בירן

עיכובים ואיחורים בהתפתחות המינית הגופנית כרוכים פעמים רבות - אצל גברים יותר מאשר אצל נשים - בקשיים פסיכוסקסואליים כגון חרדות, רגשי נחיתות עזים, לבטים בזהות ובהעדפות המיניות ואפילו בפרפיליות. יתר על כן: גם לאחר שהושלמה בהצלחה ההתפתחות המינית הגופנית - הנזקים הנפשיים וההתנהגותיים אינם נעלמים מאליהם. חומר בנושא ניתן למצוא בספרי הפסיכופתולוגיה והפסיכיאטריה ומן הסתם גם באתרים רבים מספור. אם השאלה נוגעת למקרה מסויים - רצוי לתאר את הבעייה בפירוט ואנסה להוסיף ולענות.

22/07/2005 | 07:57 | מאת: שאלה חשובה

השאלה נוגעת למיקרה הספציפי שלי, שהתבגרתי מינית מאוחר ואני חושב שההשלכות של הדבר הם כניראה זהות מינית לא ברורה (אך נוטה מאוד להומוסקסואליות,שאני לא מסוגל להשלים איתה,וזכורים לי גם תקופות של משיכה לנשים). ובנוסף יש השלכות שלא קשורות בכלל למין או זהות מינית.למשל,שאני לא מסוגל להראות עירום, אפילו שעכשיו הכל אצלי תקין, עדיין אני פשוט לא מסוגל. אם הנזקים הנפשיים וההתנהגותיים אינם נעלמים לאחר שהושלמה ההתפתחות, מהם דרכי הטיפול המקובלים ?

מנהל פורום סקסולוגיה