עזרה בפיענוח תוצאות CT+בקשה לרעיונות נוספים
דיון מתוך פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב
דוקטור נכבד, אני חייל בן 21 סובל מכאבי גב מזה 4 שנים ב CT שנעשה לפני 3 שנים הודגם בלט דיסק קל בL4-5. בCT שנעשה לפני חצי שנה אובחן בקע דיסק L4-5 מרכזי ויותר שמאלי עם היצרות פורמנילית, האם אתה יכול להסביר לי מה זה "היצרות פורמנילית"? אני עם כאבים קשים מנשוא, בקושי מסוגל לתפקד, במרפאת כאב המליצו בלוק אפידורלי במרווח L4-5, אך אני מסרב לקבל טיפול "פולשני" בגיל כזה. עושה טיפולי כירופרקיטה והידרוטרפיה ללא הטבה. מה אפשר לעשות עוד במצב כזה ע"מ להקל על הכאבים? האורטופד שהלכתי אליו בצבא לא ממש מוכן לעזור או לתת לי הסברים. תודה מראש.
שלום לחייל, מדובר בחריר בין כל שתי חוליות אשר דרכו יוצא העצב (ובתוכו מצוי שורש העצב). היצרות שלו גורמת לגירוי שורש העצב ולהתפתחות סימפטומים שונים. כדאי מאוד לשבת לשיחה עם הכירופרקט המטפל לתיאום ציפיות ודרכי פעולה לפתרון הבעיה. במקרים של בקע/פריצה של דיסק תהליך הריפוי הוא ארוך ודורש הרבה אמונה ושיתוף פעולה. לידיעתך
האם "שטית אלכסנדר" יכולה לעזור לי? ומה בקשר לשחייה? האם יכולה לשקם את מצבי? באיזה שיטות נוספות עלי להעזר ע"מ לחזק את האזור? פיזיוטרפיה לא עזרה לי.