אני צריך עזרה בנושא דחוףףף

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

09/01/2007 | 20:48 | מאת: ע

יש לי כמה חברים בני 15 עכשיו כמה מהם מעשנים יותר מ-3 שנים ובערך 10-15 סיגריות ביום וחלק מעשנים 2-5 סיגריות ביום אבל אותו זמן רק שהם ניסו לרדת בכמות עכשיו הם כולם רוצים לנסות להפסיק ולא מתכוונים ללכת לסדנאות וכל זה כי אין להם כסף והם לא מאמינים בשטויות האלה רציתי לדעת על איזה דרכים את יכולה להמליץ להם ואיך אפשר לדעת עם יש לחלק מהם סרטן שפתיים בגלל העישון כי אמרו לנו שמי שמעשן יכול לחלות בזה תודה על עזרתך .

14/01/2007 | 18:19 | מאת:

שלום, חשוב להיגמל מעישון בגיל צעיר. ככל שמעשנים יותר זמן ההתמכרות הפיזית והנפשית חזקה יותר. בנוסף, בגיל צעיר, הגוף יכול לפצות את עצמו על נזקי העישון והסיכון לתחלואה ותמותה (גם מסרטן) דומה לקבוצת הלא מעשנים. בגיל מבוגר יותר יש נזקים שאינם הפיכים. חלק מנזקי העישון קשור לסרטנים למיניהם כולל סרטן השפתיים, אך מדובר גם במחלות קשות אחרות. העלות הכספית, הירידה בכושר הגופני, הריח וכ' בוודאי מטרידים את החברים שלך. המלצתי להם, להוריד כמויות, לקבוע יום הפסקת עישון - ללא סיגריות בכלל. פעילות גופנית ושתייה מרובה של מים יסייעו להם מאד. בהצלחה, ד"ר איה פלג