בת 18

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

02/12/2006 | 14:48 | מאת: דיאנה

שלום! אני בת 18 ומעשנת מגיל 14 לפני כחודש ניסיתי להפסיק אבל אחרי ארעה ימים נישברתי וככה זה היה במשך חודש , ניסיתי להחליף את הסיגריה בניקורט אבל הן עשו לי בחילות וזה בכלל לא עזר , ניסתי להחליף בגומי לעיסה רגיל אבל זה גם לא עזר . מה יכול לעזור לי להפסיק לעשן?

09/12/2006 | 19:11 | מאת:

שלום דיאנה, כל הכבוד על הרצון להפסיק לעשן. ככל שתשהי את הביצוע, לא יהיה יותר קל אלא רק יותר מסובך. את הגמילה יש לתכנן - בשלב הראשון לתרגל ירידה הדרגתית ולאחר מכן לקבוע את יום הפסקת העישון. ההתחלה יותר קשה והפיתויים קיימים, אך עם התקדמות התהליך הדבר יותר קל. הרעיון הוא לא להישבר כי סיגריה אחת מחזירה את הכל לנקודת ההתחלה. איני יודעת באיזה מסטיק השתמשת. תוכלי להעזר במסטיק של 2 מ"ג (לא 4 מ"ג), ללעוס מספר פעמים ולהחזיק את המסטיק בחיך. לאחר מכן שוב לבצע את אותה הפעולה. פעילות גופנית ושתייה מרובה של מים יסייעו לך. בגיל שלך, הצלחה בגמילה היא המשמעותית ביותר כי הגוף מפצה את עצמו על הנזקים ויורד הסיכון לתחלואה, כמו ללא מעשנים. בהמשך הדברים משתנים והסיכון הבריאותי גבוה יותר. בהצלחה, ד"ר איה פלג