הפסקת עישון

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

11/11/2006 | 17:44 | מאת: רן

שלום אני בן 34 ומעשן הרבה שנים עוד מלפני הצבא בימי שבת אני לא מעשן כבר 5 שנים. הבעיה שבשבת כאשר אני לא מעשן אני ממש לא רגוע וגם לא יושן אולי שעתיים או שלוש. אני רוצה להפתר ממהרגל הלא בריא הזה בכלל.אני מעשן קצת פחות מקופסה ביום. האם אפשר לקבל טיפים בשביל ההתחלה? ומה האמצעים האפקטיבים הנימכרים השוק?(ואם כדי להשתמש בהם.)? בברכה רן

12/11/2006 | 10:52 | מאת:

שלום רן, בשבתות, אתה חש את סמפטומי הגמילה הפיזיים עקב היותך מכור לחומר הממכר, הניקוטין. רמות הניקוטין יורדות ואתה מרגיש את הצורך למלא את החסר. זוהי המחשה מצויינת להיותך מכור לסיגריות וסיבה מצויינת להחליט להיכנס לתהליך של גמילה. ניתן לשלב בין תחליפים תרופתיים (זייבן ותחליפי ניקוטין) המסייעים למיתון סמפטמי הגמילה הפיזיים שצינת. תרופת הזייבן בנוסף גם מורידה הדחף לעשן וממתנת העלייה במשקל. סיוע התנהגותי של מומחה גמילה מעישון מסייע בתכנון הגמילה, ניתוק ההרגלים וההתניות וכ'. יש לתכנן ירידה הדרגתית ולאחר מכן לקבוע יום הפסקת עישון. רבים אחרים מצליחים והתגמול הוא עצום! בהצלחה, ד"ר איה פלג