גמילה מעישון

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

10/10/2006 | 13:26 | מאת: אסתר

אני לא מעשנת כפייתית אבל בכל זאת מעשנת (ממוצע 10 ביום) אני אוכלת בריא,עושה ספורט,הולכת כל יום שעה,אך מעישון קשה לי להיגמל. בשבת אני לא מעשנת . איך בכל זאת אוכל להגמל גם מ10 הסיגריות? בתודה מראש. אסתר

12/10/2006 | 09:43 | מאת:

שלום אסתר, את מודעת לבריאותך ומקיימת אורח חיים בריא . עליך לדעת, כי גורם הסיכון המשמעותי ביותר הגורם לתחלואה, ירידה באיכות החיים ותמותה הוא העישון! הגמילה מעישון משלבת שתי גמילות - פיזית ונפשית. החלק הפיזי קשור לניקוי הגוף מהניקוטין שהוא החומר הממכר. על החלק הפיזי ניתן להקל באמצעות שימוש בעזרים תרופתיים זייבן או תחליפי ניקוטין. תתרופת הזייבן ממתנת סמפטומי הגמילה הפיזיים, מדכאת הרצון לעשן וממתנת העלייה במשקל. החלק הנפשי קשור לפרידה מהסיגריות ולניתוק ההרגלים וההתניות הקשורות לעישון. יש לתרגל ירידה בכמויות ולאחר מכן לקבוע יום הפסקת עישון ממנו ואילך לא תעשני יותר. סיוע מקצועי מקל ומעלה ההצלחה (אישי או קבוצתי). תתכנני את הגמילה ועם התקדמות הגמילה, תחושי את היתרונות הרבים שיש להפסקת העישון. בהצלחה ובברכת חג שמח, ד"ר איה פלג