גמילה מעישון

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

01/10/2006 | 00:31 | מאת: סהר

אני הייתי שמח אם הייתי יכול לקבל טיפים כדי להיגמל מהסיגריות מבלי להישתמש בתרופות או כימיקלים. אני אשמח לקבל אולי הצאות של רופאים שיוכלו לעזור וליעץ לי

06/10/2006 | 10:56 | מאת:

שלום סהר, הגמילה מעישון משלבת שתי גמילות - פיזית ונפשית. הגמילה הפיזית קשורה לניקוטין שהוא החומר הממכר. בזמן ירידה בכמויות העישון ובהפסקת העישון חווים סמפטומי גמילה פיזיים. על מנת למתן ןלהקל מומלץ להעזר בתחליפיםפ תרופפיים (זייבן או תחליפי ניקוטין). הגמילה הנפשית-התנהגותית קשורה לניתןק ההרגלים וההתניות הקשורים לעישון. מומלץ לתרגל ירידה בכמויות ולאחר מכן לקבוע יום הפסקת עישון, ממנו ואילך לא תעשן יותר. סיוע של מומחה גמילה מעישון (אישי או קבוצתי) מעלה ההצלחה בגמילה באופן משמעותי. תתכנן את הגמילה, רבים אחרים מצליחים! בהצלחה ובברכת חג שמח, ד"ר איה פלג