עשיון ואלכוהול

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

13/09/2006 | 18:17 | מאת: מיכל

איה שלום , אני בת 24 ,הפסקתי לעשן לפני חודשיים ,לאחר שעישנתי כ7 שנים חצי קופסא ליום בממוצע, זו הייתה משימה לא קלה בכלל ואני עדיין מרגישה את הרצון הפסיכולוגי בסיגריה .... שאלתי היא כזו , המצב שהכי קשה לי להימנע מסיגריה הוא כשאני יוצאת לבלות בפאב או במועדון , קרי כשאני שותה אלכוהול , אני ממש לא נהנית מהבילוי בגלל שאני כ"כ מרוכזת בלהחזיק את עצמי , אז יוצא כך שאני מעשנת סיגרייה אחת בסופ"ש בבילוי שכזה , האם זה יכול לגרום לכך שההתמכרות שלי לא תפסיק כתוצאה מכך או שזה אפשרי להמשיך לחיות ככה ללא עישון אבל עם סיגרייה אחת בזמן בילוי בתור אחת שנגמלת מעישון , אני יודעת שזה שאלה קצת מגוכחת אבל זה באמת מטריד אותי ....

16/09/2006 | 12:29 | מאת:

שלום מיכל, גמילה מעישון הינה טוטלית וסיגריה אחת עלולה לדרדר את כל התהליך לנקודת ההתחלה. ההמנעות חיונית לצורך הצלחה. את נמצאת עדין בתחילת הדרך והפיתוי לעשן קיים. עדין לא נותקו ההתניות הקשורות לעישון והדבר מצריך זמן. עם התקדמות התהליך, החשק עובר ולא חושבים על הסיגריה. על מנת להקל על הסיטואציה שבה עולה החשק לעשן, עלך להכין את עצמך נפשית שלא תעשני בבילוי, תוכלי להעזר בסיגריה מפלסטיק שתתן לך סיפוק כלשהו. תתמידי בתהליך ותהני מיתרונות הגמילה הרבים. בהצלחה, ד"ר איה פלג