גמילה באמצעות זייבן

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

30/08/2006 | 23:05 | מאת: שי

אני חייב לציין שהשפעת הזייבן מצויינת ואפקטיבית מאוד, כמובן על סמך ניסיון (אני לוקח עכשיו וכבר שבועיים לא מעשן). עם זאת, הבנתי ממשתמשים אחרים שנכשלו שההתמכרות הפיסית תתבצע עד לתום הטיפול אולם אחר כך אהיה חשוף להתמכרות המנטלית (ההרגל לעשן במשך כל כך הרבה שנים כפי היה עד עכשיו והתחושה שפשוט מוזר להיות בלי סיגריה). מבלי להרים ידיים כמובן הייתי בכל זאת רוצה לשאול מדוע הזייבן היא תרופה המשווקת לטיפול של חודשיים בלבד? האם ניתן מבחינה רפואית לראות בזייבן טיפול ארוך טווח? למיטב הבנתי מדובר למעשה בתרופה שפותחה עבור צרכים פסיכיאטרים כשמעבר לגמילה מעישון, הכדור אף מביא מצב רוח טוב ומרץ, ובכל זאת מסתבר משווקת גם לקהל הנגמלים מעישון מעבר לקהל שלו יועדה התרופה מכלתחילה. אני לא יודע אם השאלה מתאימה לפורום הזה או לפורום הפסיכיטאריה אולם בכל זאת אני שואל אם תוכלי להבהיר את האמת שמאחורי הכדור הזה...

02/09/2006 | 11:32 | מאת:

שלום שי, תרופת הזייבן מאושרת לצורך גמילה מעישון והצלחתה הוכחה במחקרים מדעיים. התרופה ממתנת את סמפטומי הגמילה הפיזיים מניקוטין (החומר הממכר), מורידה הדחף לעשן וממתנת העליה במשקל. משך הטיפול הוא לחודשיים, זמן המתאים לניקוי הראשונ י של הגוף מהניקוטין ולמיתון סמפטומי הגמילה הפיזיים. ברוב המקרים אין צורך בהמשך טיפול ומשך הזמן מספיק. בזמן שהגוף רגוע יחסית ומתרגל להיות ללא החומר הממכר, קל יותר להתמודד עם החלק הנפשי - התנהגותי של הגמילה. היתרון של הזיבן, שאין לתרופה פוטנציאל התמכרות ובסיום הטיפול אין עליה ברצון לעשן. התרופה פותחה והיה בה שימוש לצרכים אחרים, אך המינונים שונים לחלוטין. הטיפול בזמן הגמילה מותאם להפסקת העישון. בהצלחה, ד"ר איה פלג