שימוש בתחליפי ניקוטין כמעט שנה..

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

28/08/2006 | 04:37 | מאת: אלונה

אני שואלת בשם בעלי - הוא הפסיק לעשן בסביבות יום כיפור האחרון כלומר כמעט שנה. אני לא מעשנת כבר שנתיים והפסקתי בכוחות עצמי (אף פעם לא הייתי ממש מכורה) כך שיש לו תמיכה מבית. כמעט שנה שהוא משתמש בתחליפי ניקוטין כמו מסטיקים, מדבקות ובעיקר בניקורט ונראה שהוא פשוט לא מצליח להפסיק לגמרי - הוא אומנם הוריד את הכמות אבל הוא פשוט מכור לניקוטין עצמו... הוא מתאר שכשהוא לא לוקח כלום יש לו תופעות כמו עצבנות ולחץ בגרון (כמו חנק). חשוב לציין כי על הקופסאות רשום שאמורים להיגמל תוך שישה חודשים.. הם לא ביצעו מחקרים על שימוש מעבר לשישה חוד'. שאלתי - איך ממשיכים מכאן? האם ניתן להיפתר מהתלות בתחליפים ומכאן בניקוטין? האם מותר להישתמש באותם תחליפים כ"כ הרבה זמן? אני מאוד מאוכזבת כי הוא מדבר לאחרונה על לחזור לעשן ואני לא יודעת מה עושים!!!

30/08/2006 | 11:28 | מאת:

שלום אלונה, כפי שציינת, השימוש בתחליפי ניקוטין מוגבל בזמן. התחליפים מסייעים למתן את סמפטומי הגמילה הפיזיים בהעדר ניקוטין וזאת בהדרגה. בנוסף, הדבר מקל על הגמילה הנפשית-ההתנהגותית בשלבים הראשונים. כלומר, בעלך מתמיד בחלק של הגמילה הנפשית, אך עדין מכור לניקוטין. כעת, עליו להוריד בהדרגה את כמויות הניקוטין אותן הוא צורך, עד להפסקה טוטלית. תעודדי את בעלך, גם מנסיונך האישי, לגבי יתרונות התהליך וכי עליו רק להשלים את מה שהוא כבר התחיל וגם הצליח. בהצלחה, ד"ר איה פלג