גמילה מעישון ו"מעידה"

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

21/08/2006 | 11:23 | מאת: שמחי יהודית

שאלתי האם יתכן שמעשן כבד במשך 45 שנה והפסיק לחלוטין ל5 חדשים ופתאום חזר לעשו 1ליום ואחרכך 2 -4 ליום באופן רציף יתקף בהתפרצויות זעם ותופעות שדומות לקריז??? חשוב להדגיש שההפסקה מעישון - בגלל סיבה רפואית ז"א ההחלטה נכפתה עליו ולא מרצונו החפשי. האם יש דרך או אמצעי עזר לעזור לו לחזור ל"תלם"??? בתודה מראש יהודית

23/08/2006 | 10:59 | מאת:

שלום יהודית, גמילה מעישון מחשלבת תהליך של הפסקת העישון ושמירת ההמנעות לאורך זמן. הקושי הוא בשלב של מניעת הנפילות והסיכון הוא רב, כי סיגריה אחת מובילה לשניה ולמגמות העישון הקודמות. אביך הצליח להחזיק מעמד תקופה ארוכה של 5 חודשים ולכן, עליו להוריד שוב את הסיגריות הבודדות ולהמנע מעישון לחלוטין. הוא יודע כיצד לבצע זאת. עליו רק להחליט שוב להפסיק טוטלית את העישון. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il